Chutney - Jahodové
Jahodové čatní je sladko-slanná delikatesa s lehce ovocnou kyselinkou. Čerstvé jahody se vaří s cibulí, octem a kořením, díky čemuž vzniká neobvyklý doplněk, který se hodí jak k sýrům, tak i k masům nebo moderním předkrmům.
🍴 Tipy na využití
-
k sýrům (brie, kozí sýr, camembert, ricotta)
-
k grilovanému lososu nebo kuřecím prsům
-
k burgeru s kozím sýrem nebo grilovaným halloumi
-
na crostini s mascarpone a čatní jako dezertně-slaná variace
-
do salátů s rukolou, jahodami a parmezánem
Detailní popis produktu
Receptové inspirace
1. Crostini s mascarpone a jahodovým čatní
Bagetka opečená dozlatova, potřena mascarpone a navrch lžíce čatní, ozdobená lístkem bazalky.
2. Grilovaný losos s jahodovým čatní
Filet lososa podávaný s lžičkou jahodového čatní a lehkým salátem.
3. Kuřecí salát s jahodovým čatní
Mix listového salátu, grilované kuře, parmezán a dresink ze lžičky čatní, olivového oleje a citronu.
4. Burger s halloumi a jahodovým čatní
Grilovaný sýr halloumi v housce, doplněný jahodovým čatní a čerstvou rukolou.
5. Sýrový talíř s čatní
Mix sýrů (brie, modrý sýr, parmezán) s miskou jahodového čatní jako ovocně-slanným doplňkem.
6. Caprese s twistem
Klasické caprese (rajče, mozzarella, bazalka) doplněné lžičkou jahodového čatní – sladko-slaný kontrast zvýrazní čerstvou mozzarellu.
7. Grilované kuřecí špízy s jahodovým čatní
Kuřecí kousky marinované v olivovém oleji a citronu, po ugrilování podávané s čatní jako dipem.
8. Salát s jahodami a parmezánem
Mix listových salátů, čerstvé jahody, hobliny parmezánu, vlašské ořechy a dresink s lžičkou jahodového čatní.
9. Studený roastbeef s jahodovým čatní
Tenké plátky studeného hovězího masa, podávané s rukolou, hoblinami sýra a lžičkou čatní.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.