SENDVIČ ALA BEYDYZKA

Proč ala Beydyzka? Základem tohoto sendviče je rajčatový džem, který právě chuť sendviče doladí k dokonalosti :-)

No prostě třešnička na dortu  .I když je úplně vespod sendviče .-)

Inspirací pro sendvič mi bylo vejce Benedikt. Aneb, když nemáte šunku, a nechce se Vám dělat holandská omáčka.

A je taky vege..Takže pro mě lepší a hlavně úplně jinej level..I když pošírované vejce..OMG..

...se mi nepovedlo:-) Ale na chuti neubralo...Přátelé, tohle je fakt boží sendvič!!!!

Vhodný jako svačinka nebo večeře s miskou salátku a dobrým dresinkem :- )

Použité ingredience:

bagetka, baby špenát, rajčatový džem, česnek, šalotka, sůl, pepř, vejce, ocet

Dejte opéct bagetku (gril, pánev, trouba, toustovač..)

Vezměte vyšší hrnec, nalijte vodu a zapněte ohřev. Vejce vyklepněte do misky, naběračky.

Když se ode dna budou odlepovat první bublinky, přilijte do vody asi polévkovou lžíci octa a čekejte opět na bublinky. Voda na pošírovaní vejce nesmí nikdy vřít a nikdy vodu předem nesolíme.

Když žačnou opět stoupat bublinky, hrnec odstavte a polévkovou lžíci ve středu hrnce udělějte rychle vír. Do víru, kterou nám lžíce vytvořila vlijeme vejce. Až se vejce ve víru obalí bílkem , vraťte hrnec na plotnu a na středním stupni vařte zhruba 3 minutky. Pomocí lžíce nebo děrované naběračky vejce vyjměte na talířek. Kdo chce, může dát i do misky se studenou vodou.

A teď přejdeme na špenát. Pánev pokapeme trochou oliváče a než se nám zahřeje, jemně nakrájíme půlku šalotky. Orestujeme ji dozlatova. Pak přidáme baby špenát a necháme jej na pánvi povadnout. Osolíme, opepříme, kdo chce (já ,jo..) ochutí čtvrtkou česneku. Špenát už jen krátce orestujeme a  hotovo.

Servírování: Opečenou bagetku pomažeme rajčatovým džemem, na něj dáme špenát, na špenát vejce, které osolíme, kdo chce opepří a přidá trochu toho pažita..

A teď to nejlepší..a to je...se zakousnout..

Dobrou chuť Vám!!!