ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY S CIBULOVÝM ČATNÍ

Pagáčky, které jsou křupavé i na druhý den.


ingredience:

500 g hladká mouka ( kdo chce muže vyměnit za špaldovou)

2 lžičky sušené droždí

1 lžička soli

1 lžička cukru

4 dcl mléka

300 g škvarky

cibulové čatní

štastné vejce na potření, kmín na posypání, 50 g sádlo na promazání

postup:

Škvarky překrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme droždí, promícháme, dále dáme sůl, cukr, mléko a škvarky. Vše dáme hnětat.Vyklopíme na vál a vypracujeme bochník, zabalíme do folie a dáme přes noc do lednice.( tato fáze může a nemusí být.můžete hned nechat vykynout). Já vyndám těsto druhý den, rozválím , polovinu potřu sádlem, přeložím a znovu rozválím. Polovinu rozváleného těsta potřu cibulovým čatní, druhou polovinou přeložím a rozválím na výšku   1 - 1,5 cm . Vykrájím kolečka, která pokladu na plech s pečícím papírem, potřu vejcem a posypu kmínem a nechám 15 minut kynout. Než  mi těsto na plechu začne zvedat, zapnu troubu na 250C. Pečeme 8- 10 minut.

Chutnalo Vám? Podělte se .-)