Chutney - Rebarborové
Rebarborové čatní je odvážná kombinace kyselosti rebarbory a sladkého základu, která vytváří svěží, pikantně-ovocnou delikatesu. Hodí se k sýrům, grilovanému masu, ale i k vegetariánským pokrmům, kde zvýrazní přirozenou chuť zeleniny.
🍴 Tipy na využití
-
k pečené kachně nebo kuřeti
-
ke grilovanému vepřovému masu
-
k plísňovým i jemným sýrům (brie, camembert, gorgonzola)
-
do sendvičů se šunkou nebo roastbeefem
-
jako osvěžující příloha k burgerům nebo grilované zelenině
Detailní popis produktu
Receptové inspirace
1. Kachní prsa s rebarborovým čatní
Šťavnatá kachní prsa podávaná s lžící rebarborového čatní a pečenými bramborami.
2. Grilovaný camembert s čatní
Camembert ogrilovaný v alobalu, servírovaný s rebarborovým čatní a ořechy.
3. Sendvič s roastbeefem a čatní
Plátky roastbeefu v ciabattě s rukolou a lžící čatní jako kontrastní chutí.
4. Vegetariánský burger s čatní
Houbový nebo čočkový burger doplněný lžící čatní místo klasické omáčky.
5. Rebarborové čatní jako dip k zelenině
Podáváno v misce s plátky čerstvé zeleniny (okurka, paprika, mrkev) – lehký, osvěžující snack.
6. Paštika s rebarborovým čatní
Jemná játrová paštika na topince doplněná kyselkavým čatní pro kontrastní chuť.
7. Quiche s kozím sýrem a čatní
Slaný koláč s kozím sýrem a špenátem, servírovaný s lžičkou rebarborového čatní navrch.
8. Salát z pečené červené řepy a čatní
Pečená řepa, rukola, feta a trochu rebarborového čatní jako dresink.
9. Zvěřinová pečeně s rebarborovým čatní
Srnčí nebo jelení maso, kde rebarbora krásně rozbije hutnost a dodá šmrnc slavnostnímu pokrmu.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.