Objednávky nad 1500 mají poštovné zdarma!

Datlové čatní

Datlové čatní je bohaté, sladké a exotické. Datle dodávají sametovou karamelovou chuť, kterou lze doplnit trochou octa, zázvoru či chilli pro vyvážení. Je to delikatesa, která vynikne nejen k sýrům a masům, ale i v orientálně laděných pokrmech.

Tipy na využití

    • k sýrům s modrou plísní nebo jemným čerstvým sýrům

    • jako příloha k jehněčímu nebo hovězímu masu na orientální způsob

    • do wrapů s grilovanou zeleninou a kuřecím masem

    • jako základ do marinád (datle krásně karamelizují)

    • do veganských pokrmů – falafel, hummus, pita chléb

  • Obsah: 200 g

    Složení: sušené datle 70 %, cibule 4 %, mrkev 18%,sušený česnek, sušený zázvor, čerstvý zázvor, jablečný ocet , pomerančová šťáva, kajenský pepř,

    třtinový cukr , sůl

    Alergen: vyznačeno tučně

    Skladování: Skladujte v suchu a temnu mimo sluneční záření. Po otevření uchovejte v chladu do 8 °C a spotřebujte do 2 týdnů.

    Trvanlivost: 12 měsíců

    Výrobce: Kreativní kulinářství BEYDYZKA - Radka Bejdáková, Minská 2783, 39005 Tábor, IČ: 48246301

169 Kč
Dostupnost: Skladem
Kód: 933
Datlové čatní
beydyzka datlové chutney
Tip

Detailní popis produktu

Receptové inspirace

1. Jehněčí kotletky s datlovým čatní
Jehněčí maso opečené na pánvi, podávané s lžící datlového čatní a kuskusem.

2. Wrap s falafelem a čatní
Tortilla plněná falafelem, zeleninou a lžičkou datlového čatní místo klasické omáčky.

3. Sýrové kuličky s datlovým čatní
Kuličky z kozího sýra obalené v nasekaných oříšcích, podávané s datlovým čatní jako dipem.

4. Grilovaná kuřecí křídla
Marinovaná v datlovém čatní, sójové omáčce a limetkové šťávě, upečená dozlatova.

5. Pečená dýně s datlovým čatní
Kostky dýně upečené s olivovým olejem, servírované s datlovým čatní a trochou jogurtu.

🍽 Extra české tipy k využití datlového čatní

  • K paštice a terinám – datlové čatní krásně kontrastuje s masovou paštikou nebo husími játry.

  • K uzenému masu – třeba k uzené krkovičce nebo šunce místo křenu.

  • K zvěřině – daňčí nebo srnčí pečeně s datlovým čatní získá slavnostní charakter.

  • K vepřové pečeni – skvěle doplní českou klasiku se šťouchanými bramborami.

  • Na chléb se sýrem – výborná alternativa ke klasickým marmeládám.

  • Ke grilovaným klobásám – netradiční, ale funguje – místo hořčice.

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Podobné produkty

cibule fiky orechy
Tip
195 Kč
Skladem
Kód: 1026
Pestré druhy chutney - vánoční degustační balíček
Tip
349 Kč
poslední kus
Kód: 1050
mandle
Tip
Kód: 1077
Pestré druhy chutney - vánoční degustační balíček
Tip
349 Kč
Skladem
Kód: 1053
jalapeno
Tip
159 Kč
Skladem
Kód: 558
merunka
Tip
169 Kč
Skladem
Kód: 1071
visnove
Tip
169 Kč
Skladem
Kód: 1024