Černorybízové čatní s červeným pepřem a tymiánem
Jemně sladkokyselé čatní z černého rybízu s aromatickým tymiánem a pikantními tóny červeného pepře. Ovoce dodává intenzivní chuť a krásnou barvu, tymián provoní bylinkovým akcentem a červený pepř zajistí nečekané zakončení. Delikatesa pro opravdové gurmány.
🍴 Tipy na využití
-
k jemným i výrazným sýrům (kozí, brie, camembert, manchego)
-
k pečené drůbeži (kachna, perlička, kuřecí supreme)
-
k roastbeefu nebo carpacciu
-
jako doplněk k paštice nebo foie gras
-
do slaných koláčků z listového těsta se sýrem
Složení: černý rybíz 80 %, červená cibule 20 %,cukr třtinový , červený vinný ocet, balzamikový ocet, sušený červený pepř,tymián čerstvý, sůl
Alergen: siřičitany
Obsah: 200 g
Trvanlivost: 12 měsíců
Skladování: skladujte v suchu a temnu do 20 °C. Po otevření uchovávejte v chladu do 8 °C a spotřebujte do 2 týdnů.
Výrobce: Radka Bejdáková/ Kreativní Kulinářství BEYDYZKA, Minská 2783, 39005 Tábor, IČO: 4824630
Detailní popis produktu
Receptové inspirace
1. Mini tartaletky s brie a černorybízovým čatní
Křehké těsto + kousek brie + lžička čatní + snítka tymiánu.
2. Kachní prsa s černorybízovým čatní
Pečená kachní prsa podávaná s lžící čatní a bramborovým pyré.
3. Sýrový talíř s čatní
Mix sýrů (brie, parmezán, gorgonzola) doplněný černorybízovým čatní jako elegantní příloha.
4. Vepřová panenka s bylinkovou krustou
Pečená panenka obalená v tymiánu a rozmarýnu, podávaná s černorybízovým čatní a pečenými bramborami.
5. Slané palačinky s kozím sýrem a čatní
Palačinky naplněné kozím sýrem, přeložené a přelité lžící čatní – ideální jako předkrm.
6. Croissant se sýrem a černorybízovým čatní
Máslový croissant plněný plátkem tvrdého sýra a lžičkou čatní – rychlá delikatesní snídaně nebo brunch.
7. Salát s grilovaným kuřecím masem a černorybízovým čatní
Listový salát s kuřecím masem, kozím sýrem a zálivkou z olivového oleje a lžičky čatní.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.