Chutney - Cibulovo - Višňové
Cibulovo-višňové čatní je originální spojení sladké karamelizované cibule a šťavnatých višní s jejich typickou nakyslou chutí. Výsledkem je sofistikovaná delikatesa, která nabízí kontrast sladkého, kyselého a lehce pikantního tónu. Je ideální pro ty, kteří hledají na talíři výraznější ovocný akcent.
Tipy na využití
-
k jehněčímu masu jako ovocná alternativa k mátové omáčce
-
na sýrový koláč (quiche) s kozím sýrem nebo modrým sýrem
-
do dezertní kuchyně – například k pečenému sýru na sladký způsob
-
k vepřové panence s přílohou z pečené zeleniny
-
do vegetariánských jídel – k pečenému lilku nebo k dýňovému pyré
složení: červená cibule 38%, višně 70%, cukr třtinový 20%, olej slunečnicový, červený vinný ocet, balzamikový ocet, pepř černý, bobkový list drcený, nové koření, sůl
alergen: siřičitany
obsah: 200g
trvanlivost: 12 měsíců
Skladování: skladujte v suchu a temnu do 20C. Po otevření uchovávejte v chladu do 8C a spotřebujte do 2 týdnů.
Výrobce: Radka Bejdáková/ Kreativní Kulinářství BEYDYZKA, Minská 2783, 39005 Tábor, IČO: 48246301
Detailní popis produktu
receptové inspirace
1. Jehněčí burger s cibulovo-višňovým čatní
Šťavnatý jehněčí burger s plátkem halloumi, salátem a lžičkou cibulovo-višňového čatní místo klasické omáčky.
2. Slaný koláč s kozím sýrem a čatní
Koláč z listového těsta plněný směsí kozího sýra a vajec, dozdobený lžičkami cibulovo-višňového čatní před servírováním.
3. Grilovaný lilek s višňovým čatní a jogurtem
Plátky lilku ogrilované, servírované s bílým jogurtem a čajovou lžičkou čatní navrch.
4. Pečená vepřová panenka s čatní
Panenka opečená na pánvi a dopečená v troubě, servírovaná s cibulovo-višňovým čatní a pečenými batáty.
5. Pečený camembert s višňovým akcentem
Camembert zapečený v troubě, přelitý čatní a ozdobený nasekanými ořechy.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.