Chutney - Meruňkové s paprikou
Meruňkové čatní s paprikou spojuje sladkost a kyselost meruněk s jemnou šťavnatostí papriky. Výsledkem je osvěžující a výrazná delikatesa, která se hodí k letnímu grilování i k sýrům na slavnostní stůl.
🍴 Tipy na využití
-
k bílým masům – kuře, krůta, vepřová panenka
-
k rybám – losos, pstruh nebo candát na másle
-
k sýrům – kozí sýr, čedar, parmezán
-
jako příloha k burgerům a sendvičům
-
do slaných koláčků nebo listového těsta
Detailní popis produktu
1. Těstovinový salát s kuřetem a čatní
Studený salát z těstovin, grilovaného kuřete a zeleniny, doplněný dresinkem ze lžičky čatní, jogurtu a olivového oleje.
2. Tapas s chorizem a čatní
Plátky choriza servírované na bagetce s meruňkovým čatní a rukolou – pikantně-ovocná kombinace.
3. Grilovaná kukuřice s meruňkovým čatní
Kukuřice opečená na grilu, potřená tenkou vrstvou čatní místo másla.
4. Kuřecí špízy s meruňkovým čatní
Kuřecí kousky marinované v čatní a grilované s cibulí a paprikou.
5. Burger s krůtím masem a meruňkovým čatní
Krůtí burger se salátem, čedarem a meruňkovým čatní místo omáčky.
6. Zeleninový koláč s čatní
Listové těsto plněné směsí cukety, papriky a sýra, podávané s čatní jako dipem.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.