Dýňové čatní
Dýňové čatní je jemné a krémové, s lehce nasládlou chutí dýně a kořeněným podtónem. Díky své univerzálnosti se hodí jak k sýrům a masům, tak i k vegetariánským pokrmům. Krásná oranžová barva navíc dělá z každého servírování lákavou podívanou.
🍴 Exotické využití
-
k pečeným masům na kari způsob (kuře, jehněčí)
-
k falafelu nebo hummusu v pita chlebu
-
jako základ do sendviče s grilovanou zeleninou
-
do dresinku (lžíce čatní + jogurt + citronová šťáva)
-
k pečené dýni, lilku nebo cuketě
🇨🇿 České využití
-
k pečené krkovičce nebo vepřové pečeni
-
k uzenému masu nebo domácí klobáse
-
k pečeným bramborám nebo bramborové kaši
-
k sýrové míse s niva, uzeným eidamem a hermelínem
-
k sekané nebo karbanátkům místo kečupu
-
Složení: dýně 80%, pomeranče 10%, pomerančová štáva, cibule, cukr, jablečný ocet, kurkuma, sůl
Alergen: vyznačeno tučně
Skladování: Skladujte v suchu a temnu mimo sluneční záření. Po otevření uchovejte v chladu do 8 °C a spotřebujte do 2 týdnů.
Trvanlivost: 12 měsíců
Výrobce: Kreativní kulinářství BEYDYZKA - Radka Bejdáková, Minská 2783, 39005 Tábor, IČ: 48246301
Detailní popis produktu
Receptové inspirace
1. Grilovaný hermelín s dýňovým čatní
Hermelín ugrilovaný a servírovaný s lžičkou čatní a ořechy.
2. Kuřecí prsa na kari s dýňovým čatní
Kuře na pánvi s kari kořením, podávané s rýží a lžící čatní jako doplněk.
3. Sendvič s grilovanou cuketou a dýňovým čatní
Celozrnný chléb s grilovanou zeleninou, čatní a listy rukoly.
4. Pečená vepřová panenka s dýňovým čatní
Panenka opečená na pánvi, doplněná dýňovým čatní a bramborovým pyré.
5. Bramborové placky s dýňovým čatní
Křupavé bramboráčky podávané s jemným dýňovým čatní jako netradiční příloha.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.