Hruškovo-jablečné čatní
Hruškovo-jablečné čatní je delikátní kombinace sladkých hrušek a osvěžujících jablek, dochucená kořením a jemnou kyselinkou. Vyniká svou univerzálností – dá se využít k masům, sýrům, do sendvičů i jako doplněk k tradiční české kuchyni.
🍴 Tipy na využití
-
k pečenému kuřeti nebo kachně jako ovocná příloha
-
k sýrům (eidam, čedar, hermelín, camembert, kozí sýr)
-
do sendvičů se šunkou, sýrem nebo grilovanou zeleninou
-
jako příloha k vepřové pečeni nebo sekané
-
do sladko-slaných koláčků z listového těsta
-
Obsah: 200 g
Složení: hrušky 40 %, jablka 35%,cibule 20 %, česnek, zázvor, rozinky, jablečný ocet, hořčičné semínka, třtinový cukr , sůl
Alergen: vyznačeno tučně
Skladování: Skladujte v suchu a temnu mimo sluneční záření. Po otevření uchovejte v chladu do 8 °C a spotřebujte do 2 týdnů.
Trvanlivost: 12 měsíců
Výrobce: Kreativní kulinářství BEYDYZKA - Radka Bejdáková, Minská 2783, 39005 Tábor, IČ: 48246301
Detailní popis produktu
Receptové inspirace
1. Vepřová pečeně s hruškovo-jablečným čatní
Klasická pečeně se zelím a knedlíkem, doplněná ovocným čatní pro svěží kontrast.
2. Toast se sýrem a čatní
Plátek opečeného chleba, plátky čedaru a lžička čatní navrch. Rychlý snack nebo lehká večeře.
3. Kuřecí rolky s čatní
Kuřecí prsa naplněná čatní a sýrem, svinutá a upečená dozlatova.
4. Koláčky z listového těsta
Čtverečky listového těsta plněné lžičkou čatní a kouskem sýra, upečené dozlatova.
5. Sendvič s krůtí šunkou a hruškovo-jablečným čatní
Celozrnný chléb, list salátu, plátky šunky a lžička čatní místo hořčice.
6. Husí/játrová paštika s čatní
K plátku domácí paštiky na topince nebo křehkém chlebu podávej lžičku hruškovo-jablečného čatní. Sladkokyselost krásně vyváží hutnou chuť jater.
7. Vepřová terina se sušeným ovocem
Tradiční terina z vepřového masa a ořechů, podávaná se lžičkou čatní jako slavnostní předkrm.
8. Sýrové prkénko se sladko-slanným akcentem
Na míse kombinace plísňových i tvrdých sýrů, doplněná miskou hruškovo-jablečného čatní.
9. Bagetky s pečeným sýrem a čatní
Mini bagetky naplněné rozpečeným brie nebo hermelínem a trochou čatní.
10. Studený roastbeef s čatní
Tenké plátky studeného hovězího masa servírované s čatní a rukolou jako lehký předkrm.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.