Cbulové čatní s mandlemi a sušenými meruňkami
Čatní z bílé cibule je jemně nasládlé, propojené s meruňkami a obohacené křupavými mandlemi. Delikatesa, která v sobě spojuje ovocné tóny, máslovou jemnost ořechů a lehce pikantní podtón koření. Skvěle se hodí k sýrům, masům i do vegetariánské kuchyně.
🍴 Tipy na využití
-
k jemným sýrům (brie, camembert, čerstvý kozí sýr)
-
k pečené kachně nebo kuřeti na bylinkách
-
jako doplněk k paštice či terině
-
k bulguru, kuskusu nebo zeleninovým špízům
-
do sendviče se šunkou nebo grilovaným sýrem
Složení: cibule žlutá 90%, mandle 20%, meruňky sušené 10%, jablečný ocet, cukr, česnek sušený, pepř mletý, sůl
Alergen: vyznačeno tučně
Skladování: Skladujte v suchu a temnu mimo sluneční záření. Po otevření uchovejte v chladu do 8 °C a spotřebujte do 2 týdnů.
Trvanlivost: 12 měsíců
Výrobce: Kreativní kulinářství BEYDYZKA - Radka Bejdáková, Minská 2783, 39005 Tábor, IČ: 48246301
Detailní popis produktu
Receptové inspirace
1. Kuřecí kapsy plněné čatní
Kuřecí prsa naříznout, naplnit lžičkou čatní a plátkem sýra, zapéct dozlatova.
2. Crostini s ricottou, čatní a opečenými mandlemi
Opečený plátek bagety s ricottou, čatní a pár kousky mandlí navrch.
3. Vepřová panenka s meruňkovo-mandlovým čatní
Pečená panenka podávaná s bramborovým pyré a lžící čatní jako ovocnou přílohou.
4. Vegetariánský kuskus bowl
Kuskus se zeleninou, cizrnou a lžící čatní jako sladko-slaný akcent.
5. Paštika s čatní
Plátek jemné játrové paštiky na chlebu doplněný čatní a nasekanými mandlemi.
6. Domácí pizza s meruňkovo-mandlovým čatní
Na korpus rozetřít čatní místo rajčatového základu, navrch dát kozí sýr, špenát a trochu medu – upéct dozlatova.
7. Pečená mrkev s čatní
Mrkev pečená v troubě s olivovým olejem a tymiánem, podávaná s lžící čatní jako sladko-slaný akcent.
8. Tvarohový koláč s čatní
Klasický tvarohový koláč servírovaný s lžící meruňkovo-mandlového čatní – netradiční spojení sladkého dezertu a jemně cibulové chutě.
9. Turecký borek s čatní
Listové těsto plněné sýrem feta a špenátem, servírované s miskou čatní jako dipem.
10. Grilovaný lilek s čatní
Plátky lilku ogrilované a servírované s čatní a nasekanými mandlemi navrch.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.